KOMUNALNI OTPAD

Zeleni otoci

Kako do nižih računa za odvoz otpada

Uz Odlagalište Beljavine za odlaganje otpada postoje i 24 tzv. zelena otoka, odnosno mjesta na kojima se besplatno odvaja i odlaže staklo, papir i PET ambalaža. Na tim se mjestima nalaze specijalne posude koje su označene bojama radi jednostavnije prepoznatljivosti. Plavi kontejneri namijenjeni su za odlaganje papira, žuti za PET ambalažu, dok su zeleni za odlaganje stakla. To je ujedno i način da si građani umanje račun za odvoz kućnog otpada.

Lokacije zelenih otoka

U samome Vrbovcu raspoređeno je 13 zelenih otoka, dok su ostali smješteni u Lonjici, Konaku, Gaju, Brčevcu, Celinama, Prilesju, Poljani, Luki, Poljanskome Lugu, Vrbovečkom Pavlovcu. Međutim, neki se građani ponašaju suprotno očekivanome. Tako se zelene otoke smatra svojevrsnim deponijima na koje se dovozi glomazni otpad. Apeliramo na građane da svako vandalsko ponašanje prema navedenim posudama za otpad koje se nalaze na zelenim otocima prijave u Komunalac Vrbovec jer, ako štetu ne plati počinitelj, obnovu kontejnera i nabavu istih financiraju u konačnici sami građani.
Na svakom se zelenom otoku može deponirati: staklo, papir i PET ambalažu. Također, uz zelene otoke, postavljeni su i kontejneri za odlaganje otpadne obuće i odjeće. Lokacije tih kontejnera su u VRBOVCU: kod zelenog otoka u krugu Komunalca Vrbovec d.o.o.; kod udruženja obrtnika i kod parkirališta na Gradskoj tržnici. U GRADECU i PRESEKI su ti kontejneri postavljeni pokraj zgrade Općine.  

ZELENI OTOCI

VRBOVEC > kod stare tržnice (iza suda)
> Vinogradska ulica
> Gradečka ulica (kod vatrogasnog doma)
> ulica Ž. Junka br. 2 (kod stambene zgrade)
> ulica Tituša Brezovačkog
> ulica Antuna Mihanovića 1
> Zagrebačka ulica (kod "Benček - Sever)      > ulica E. de Piennesa (kod Zagrebačke) 
> I. OŠ
> II. OŠ
> autobusni kolodvor
> igralište Jug III (Valentinova ulica)
> Komunalac Vrbovec / Kolodvorska ulica 29
> Željeznički kolodvor > Cerje (kod k.br. 38)  > Novo Selo
LONJICA > iza autobusne stanice
KONAK > kod vatrogasnog doma
GAJ > kod vatrogasnog doma
BRČEVEC > kod vatrogasnog doma
CELINE > kod vatrogasnog doma
PRILESJE > kod vatrogasnog doma
POLJANA > kod vatrogasnog doma
LUKA > kod vatrogasnog doma
POLJANSKI LUG > kod vatrogasnog doma
VRBOVEČKI PAVLOVEC > društveni dom