Obavijesti

Obilježavanje 35. godina folklorne sekcije HKUD-a Petar Zrinski Vrobvec

Objavljeno: 20/04/2010

Folkloraši HKUD-a “Petar Zrinski” obilježavaju 35. obljetnicu rada dvodnevnim koncertom u sportskoj dvorani Srednje škole Vrbovec.

U subotu 24. travnja 2010. s početkom u 19.30. u koncert je današnjih i bivših folkloraša, a u nedjelju s početkom u 11.30. današnje i bivše djece i velikog folklora.

U dva dana napravit će presjek tridesetpetogodišnjeg rada kroz prikazivanje igara, običaja, pjesama i plesova Vrbovca, Međimurja, Slavonije, Korčule, Vrlike, Zagorja, zagrebačkog Prigorja, Murtera, Podravine… Uz to, neizostavne su točke koje nisu tipične folklorne kao što je salonsko kolo i završno kolo iz opere “Ero s onoga svijeta” koje će izvesti u nedjeljnom koncertu.

Uz 180 današnjih i bivših folkloraša koje prati tamburaški sastav Društva, u koncertima će sudjelovati i klapa “Zrinski”, “stari tamburaši”, tamburaški orkestar Društva i sastav kojeg čine članovi Limene glazbe Vrbovec.

Tim povodom će 23. travnja u Pošti Vrbovec cijeli dan biti u upotrebi prigodni žig s motivom vrbovečke nošnje a u vrbovečkom uredu Hrvatske pošte u 17. sati biti će predstavljanje žiga i otvorenje filatelističke izložbe s temom narodnih nišnji.